Nytt hopp för allergiker -American Curly

 Nytt hopp för allergiker mot häst, artikel i dagens Ridsport

Nytt hopp för allergiker mot häst visar en forskning om den lockiga American Curly hästen. Rasen har visat sig kunna skapa immunitet för allergiker om man umgås regelbundet med denna hästras under en längre tid. Så god immunitet att man även ska kunna tåla andra hästraser på sikt. Är det korrekt är det helt fantastiskt. Vi vill gärna testa! Vill du också det – kontakta oss!

Ny studie om allergivänlig häst och hur de kan bota hästallergi – Vill du umgås med en allergivänlig häst?

Under början av 2016 publicerade en intressant arikel av en studie i bl a Ridsport. Studien är gjord i Tyskland på just American Curly Horse.
Vi på Källhagens Gård har haft funderingar på att starta igång en verksamhet för att  hjälpa dem som är allergiska mot hästar att dels få umgås med dessa underbara djur utan att bli sjuka och dels på sikt kanske till och med kunna bli av med sin allergi helt mot hästar. Vore inte det fantastiskt?  Är du intresserad av detta är vi jätteglada om du vill fylla i denna intresseanmälan. Skriv allergivänlig häst som rubrik. Vi lovar att återkomma till dig med information hur våra planer ser ut just nu.

Vill du läsa mer om rasen American Curly kan du göra det här

Ridsports artikel här

Forskningsstudien här

 

Nytt hopp för allergiker mot häst visar en forskning om den lockiga American Curly hästen. allerigvänlig american curly manhera huvud logo