Våra hästar är American Curly Horse, en allergivänlig häst, lockig ras från USA

fam curly ALLERGIVÄNLIG HÄST

Här ser ni ett litet galleri av våra egna privata hästar på Källhagens Gård. Bilderna kommer blir fler och fler, precis som hästarna… Just nu finns det fler bilder på vår facebooksida än här.

Vi köpte våra två American Curly ston Sasha LS och Sitt´s Hera i oktober 2005. Vi valde en allerigvänlig häst eftersom vår ena dotter är allergisk. Det bästa köp vi någonsin har gjort. 2010 skickade vi iväg båda stona till Ekby Curlys för att bli betäckta av deras fina hingst Missouri´s Pale Face. Det resulterade tyvärr  bara i en dräktighet av Sasha, men gav en desto underbarare avkomma, vår Shiloh Spirit som föddes i maj 2011.

Tyvärr fick Sasha svår kolik med tarmvred dec/jan 2011/2012 och vi var tvungna att ta bort henne på Ulltuna djursjukhus i  januari 2012.

 

Som tur var hade vi i stort sett vant av Shiloh då, så han klarade sig bra i vård av sin halvsyster Hera. De är nu ett riktigt radarpar som verkligen älskar varandra.

Januari 2015 köpte vi lilla Dancing Fire Princess som vi kallar Ayasha (betyder den lilla på Indianspråk) hon var 1 år när vi köpte henne men född i december (så i hästtermer 2 år). Hon är en släthårig curly, alltså inte så lockig men fortfarande en allergivänlig häst.

Vi har även en inhyrd/inlånad fin curly här på gården som heter Khalua Splashes, hon ägs av Linda Jaurell, men vi är glada att vi får ha henne här hos oss.

____________________________________________________________________________

Ny studie om allergivänlig häst och hur de kan bota hästallergi – Vill du umgås med en allergivänlig häst?

Nu under början av 2016 har en intressant studie publicerats i bl a Ridsport. Studien är gjord i Tyskland på just American Curly Horse. Du kan läsa mer här
Vi på Källhagens Gård vill starta igång en verksamhet för att  hjälpa dem som är allergiska mot hästar att dels få umgås med dessa underbara djur utan att bli sjuk och dels på sikt kanske till och med kunna bli av med sin allergi helt mot hästar.  Vore inte det fantastiskt ?  Är du intresserad av detta är vi jätteglada om du vill fylla i denna intresseanmälan. Skriv allergivänlig häst som rubrik. Vi lovar att återkomma med mer info när våra planer tar mer form närmare sommaren.

____________________________________________________________________________

Bilder på våra hästar finns här nedan. Klicka på bilderna för att se dem lite större.

[ezcol_1third]Shiloh Spirit f. 2011 e. Missouris Pale Face u. Sasha LS Sitt’s[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Hera f. 2000 e. Copper Jacket u. Sasha LS[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Sahsa LS f.1990-2012 e.Dan’s Dandy u. Sugar[/ezcol_1third_end] [ezcol_1third]Shiloh_600_400 allergivänlig häst [/ezcol_1third] [ezcol_1third]hera i snön4_06 allergivänlig häst[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Sasha nyår 06[/ezcol_1third_end]