Våra hästar

Våra hästar är av rasen American Curly Horse, en allergivänlig,klok och lockig ras från USA

fam curly ALLERGIVÄNLIG HÄST

Här ser ni lite bilder på våra egna privata hästar på Källhagens Gård. Bilderna kommer blir fler och fler, precis som hästarna… Just nu finns det fler bilder på vår facebooksida än här.

Vi köpte våra två första American Curly ston Sasha LS och Sitt´s Hera i oktober 2005. Då var Sasha 15 och Hera 6 år. Vi valde en allergivänlig häst eftersom vår ena dotter är allergisk. Det bästa köp vi någonsin har gjort. 2010 skickade vi iväg båda stona till Ekby Curlys för att bli betäckta av deras fina hingst Missouri´s Pale Face. Det resulterade tyvärr  bara i en dräktighet. Men vi är ju såklart glada att Sasha blev dräktig och gav oss vår underbara avkomma, Shiloh Spirit som föddes 29 maj 2011. Shiloh betyder lilla bror på indian språk.

Tyvärr fick Sasha svår kolik med tarmvred dec/jan 2011/2012 och vi var tvungna att ta bort henne på Ulltuna djursjukhus i  januari 2012. En mycket stor sorg och saknad för oss alla här på Källhagens Gård.

Som tur var hade vi i stort sett vant av Shiloh då, så han klarade sig bra i vård av sin halvsyster Hera. De var ett riktigt radarpar som verkligen älskar varandra. Shiloh fick åka iväg på unghingstkollo från 8 månader tills han kastrerades och fick sedan komma hem igen.

Januari 2015 köpte vi lilla Dancing Fire Princess som vi kallar Ayasha (betyder den lilla på Indianspråk) hon var 1 år när vi köpte henne men född i december (så i hästtermer 2 år). Hon är en släthårig curly, alltså inte så lockig men fortfarande allergivänlig. Men det här med allergivänlighet är ju olika för olika personer och hästar. Alla tål dem tyvärr inte.

Vi har även en inackorderad fin curly här på gården som heter Khalua Splashes, hon ägs av Linda Jaurell, men vi är glada att vi får ha henne här hos oss, hon är jämnårig med vår Hera och född 2000.

Heras story

Sasha LS

 

 

 

 

 

 

Sitt´s Hera

 

 

 

 

 

 

 

Shiloh Spirit

 

 

 

 

 

 

 

”Ayasha”

 

 

 

 

 

 

 

Khalua Splashes

 

 

 

 

 

 

 

Alla krullisar

 

 

Bilder på våra hästar finns här nedan. Klicka på bilderna för att se dem lite större.

Shiloh_600_400 allergivänlig häst

 

 

 

 

 

 

hera i snön4_06 allergivänlig häst

 

 

 

 

 

Sasha nyår 06