Lösdrift

Lösdrift i Hemfosa

Lösdriftens ligghall
Ligghallen i lösdriften

Vi bedriver inackordering i fin mindre lösdrift, en flock med ca 6 ston. Om du har en allergivänlig ras såsom American Curly eller Basjkir har du förtur, då vi på sikt vill rikta in oss helt på det. På vintern går hästarna i hagar med både äng och skog med viss kupering och gott om träd att knapra på för sysselsättningen. Alltid färskt vatten i tempererad thermobar. Ligghallen har gjuten platta och en stor hårdgjord plan av paddex utanför så hästarna alltid kan stå på så gott som lerfritt underlag.
Vi fodrar i första hand med torrt (analyserat) hö vintertid från vår egen skörd. Vi är mycket noga med den hygieniska kvaliteten på fodret för välmående friska hästar. Vi fodrar 4 gånger per dygn vintertid både på marken och i slowfeeding nät för längre ättid. Vi är noga med parasitbekämpning och alla hjälps åt att mocka våra hagar så gott vi kan både sommar och vintertid, vi tar även träckprov 1-2 gånger per år. På sommaren flyttas hästarna till sommarhagar.
Vi har just nu fullt men är du intresserad att stå i kö får du gärna fylla i formulär nedan eller maila oss.

I stallet finns uppvärmd sadelkammare med varm- och kallvatten, eget skåp att förvara småsaker i samt plats för sadel och träns. I stallet finns även tillgång att hyra box för enstaka nätter vid behov i mån av plats. Separat foderförråd där plats finns för kraftfoder. Gården är återförsäljare för St Hippolyt hästfoder som våra inackorderingar får köpa till reducerat pris, vi hjälper självklart till med foderstatsberäkning och ger råd. Det innebär att man slipper fixa leverans av eventuellt kraftfoder och mineraler själv, läs mer under Hästfoder. Tillgång finns till värmevagn för fika och ombyte samt wc i huvudbyggnaden med egen ingång. Finns även en belyst ridvolt 16x32m som är belagd med Paddex, en rundcorall samt massor av fina bilfria ridvägar samt ridvägar i skog och på ängar. Skrittavstånd till ridhus på granngården, Hemfosa Gård.

10 min i normalt gångtempo från Hemfosa pendeltågstation (Nynäsbanan) som tar ca 45 min från Stockholm City.

Lösdrift Hemfosa Källhagens Gård
Lösdrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi värnar om hästarna, varandra, hög säkerhet och om miljön, och verkar för en trivsam atmosfär där alla ska trivas med varandra. Vi önskar referenser från tidigare stallvärd/ar och har alltid ett personligt möte. En fördel är om din häst kan börja på sommarbete och när vi känner varandra slussas in i lösdriften.

 

ridvägOLYMPUS DIGITAL CAMERAAmerican Curly mfl i sommarhagenLösdriftens ligghallShiloh_Khalua_450

Vid intresse fyll i nedan:

Anmälan intresse lösdriftsplats
Här fyller du i för- och efternamn
Här fyller du i din emailadress
Ålder, ras, storlek mm mm. Samt om du har speciella önskemål