PreAlpinSenior

PreAlpin_Senior_12_5kgPreAlpinSenior  – Finsnittat, varmluftstorkat hö med mer än 60 olika grässorter och örter i en mycket hög näringsmässig kvalitet med ett högt strukturinnehåll. Ett kg PreAlpin motsvarar energin i 1 kg havre!

Användning

Till hästar som har svårt för att äta vanligt hö och grovfoder. För att täcka hästens energibehov som ersättning för spannmål. Istället för vanligt grovfoder eller istället för spannmål. Kan användas som enda krubbfoder tillsammans med ett bra tillskottsfoder.

Fördelar

Finsnittat till längder på upp till 20 mm (motsvarar ”malningsgraden” vid normal tuggning) Högt fodervärde, lätthanterlig energi, stimulerar salivproduktionen och förbereder foderutnyttjandet. Kan ges uppblött för att öka hästens vätskeupptag.

Innehållets speciella kännetecken

Gräs och örter som är speciellt utvalda med hänsyn till att säkra tillförseln av vitalämnen som t ex essentiella aminosyror, vitaminer, minerlaämnen och spårämnen. Skonsamt torkat, dammfritt och utan svamptoxiner.

Utfodringsanvisning

Om det används som det enda grovfodret: 1,0-1,5 kg per 100 kg kroppsvikt dagligen. Som tillskott för att ge ett kvalitetsmässigt ”lyft”: 0,5-2,0 kg dagligen beroende på hästens storlek.

12,5 kg säck

För pris och beställning!

OBS! Fodersäckar skickas bara med lokal frakt inom Stockholm inte med DHL förutom helpallar om minst 42 av samma säckvara (dessa skickas fraktfritt direkt från Danmark) Kontakta oss