Om oss

Mats
Mats Schenström
Johanna
Johanna Schenström
Amelie
Amelie Schenström
Ann Schenström
Ann Schenström

 

 

 

 

 

 

 

Familjen Schenström  äger och driver Källhagens Gård. Vägen till vår dröm är fortfarande pågående men det började långt innan vi köpte marken i Hemfosa 2004. Egentligen har Ann drömt om en hästgård ända sedan mötet med russen på Gotland vid 4 års ålder, sedan dess har hästarna alltid haft en plats i hennes hjärta, och vid 40 år bestämde hon sig för att det var dags att börja vägen att förverkliga drömmen. Det tog inte så lång tid att få med resten av familjen på resan att hitta den rätta gården. Vi var ute var och varannan helg och tittade på gårdar runt hela Mälardalen, det blev vår stadiga helgutflykt men det var inte lätt att hitta något som passade hela familjen i smaken.

2004 dök marken i Hemfosa upp och vi slog till. Började processen att planera och projektera och mangårdsbyggnaden stod klar för inflyttning den 25 september 2005. Våra två underbara American Curly ston köpte vi i oktober 2005 och byggde till en början en enklare ligghall åt dem i deras nya skogshage. Stallet byggde vi under 2006 och det stod klart i oktober, då vi även tog in våra första inackorderingshästar i den nybyggda lösdriften. LS Sasha fick fölet Shiloh maj 2011 och dog tyvärr februari 2012. Hera fick vi behålla längre men förlorade även henne mars 2019. Vi glömmer dem aldrig!

Hera och Sasha i vårt minne    American Curly family

 

 

 

 

 

 

Lösdriftens ligghall

 

 

 

 

 

Källhagens Gård är en mindre hästgård belägen i Hemfosa i Haninge

Kommun, mitt i Södertörns vackra natur. Nära till kommunikation, pendeltåg med station Hemfosa. Här finns massor av orörd natur fina gång- och ridvägar med ett stort utbud av bär och svamp och vilda djur.Vi bedriver en mindre inackordering i lösdrift för ston och har liten avel av den allergivänliga rasen American Curly. Vi erbjuder även sommarbete juni – augusti för främst ston, valacker i mån av plats.

Vi är ensamma att ta in och sälja Thermohinken från USA som håller vattnet isfritt utan el. Sedan maj 2013 är vi stolta återförsäljare för det fantastiska hästfodret St Hipppolyt. Och när Mink Horse etablerade sig 2014 byggde och startade vi vår webshop ”För Hästen”, www.forhasten.se, där vi säljer foder, Mink Horse, Thermohinken, Scippis fina handgjorda väskor mm från Australian Fashion samt mycket annat som vi tycker det är svårt att vara utan.

Ann, är ansvarig för driften av vår hästverksamhet samt även för inköp och försäljningen av St Hippolyt hästfoder, Thermo-hinken samt övriga produkter vi säljer. Rider även så mycket hon hinner, mest i skog och mark nära djur och natur.

Mats, är ansvarig för den del som är jordbruk samt entreprenadbiten, är alltid i farten.  Bygger på något eller i arbete med traktorn. Alltid något nytt projekt på gång!

Amelie, är delansvarig för hästverksamheten, tar hand om, utbildar och rider våra egna hästar samt foderhästen Kahlua, hon hjälper även till med försäljningen av St Hippolyt hästfoder och Mink Horse ute på tävlingar.

Johanna, bor inte hemma på gården längre men hjälper till när det behövs med hästarna och annat som behöver fixas, när hon är hemma.

Katterna, Fonzie och Chléo, var ansvariga att hålla mössen borta från stall och uthus och hålla oss sällskap i stallet. De bodde på kontoret i mangårdsbyggnaden. Tyvärr försvann vår fina Chelo spårlöst vintern 2016 och kom tyvärr aldrig tillbaka igen, Fonzie som var till åren fick nytt sällskap av de två syskonen Massimo och Greys som är 50/50 Sibirisk/Bengal, två underbara individer som är födda 15/2 2016. De älskar alla väder och är mycket bra musjägare, tyvärr bra även fågeljägare så nu kan vi inte längre mata vildfåglar här på gården. De är även experter på att mysa med oss i soffan och hålla oss sällskap i de flesta situationer. Fonzie fick tyvärr lämna oss pga ålder och åldersrelaterad sjukdom hösten 2018 och spinner nu i katthimlen.

Katterna
Chleo och Fonzie i vårt minne

Massimo och Greys

 

 

 

 

 

Hästarna har en egen flik: Våra hästar

Vår vision: ”Vi värnar om att både djur och människor ska trivas och må bra på ett säkert och naturligt sätt. Vi erbjuder bra produkter vi inte själva kan eller vill vara utan. Vi står för det vi gör”

Vår värdegrund: (ska genomsyra allt vi gör) Respekt, Vänskap, Säkerhet, Seriositet, Kunskap, Glädje, God Attityd

Vill du läsa en liten artikel om oss? Vi blev utvalda att vara med i tidningen Fleet, när de skulle skriva lite om att köra Mitsubishi Outlander, en hybridbil som var ny det året, 2015. Vi kör den fortfarande men nu en nyare årsmodell och trivs lika bra med den. FLEET_215_Månskensboden. Observera att bilder från denna PDF inte får kopieras ner och användas på annan plats.

Vill du veta mer om oss är du alltid välkommen att kontakta oss för mer information.

Varmt välkommen till Källhagens Gård!

 

[fb_button]