Thermohink för frostfritt vatten

Thermohink för frostfritt vatten

Thermohink eller Thermal bucket, som den kallas i USA, är en fantastisk hink för att klara frostfritt vatten till både stallet och lösdriften när det är kallt ute. Storsäljare i USA och även för oss. Fungerar precis lika bra för att hålla vattnet svalt på sommaren. Vet inte hur vi klarade oss innan vi skaffade denna. Denna produkt kräver ingen elanslutning utan är enkel att ställa på golvet eller fästa i väggen, vilket är att rekommendera. Du tar lätt ur innerhinken och fyller på vatten. Enkel att rengöra och med sitt flytande lock håller den vattnet frostfritt länge, även under riktigt kall väderlek. Hinken rymmer 19 liter och är för 1 häst att fylla på morgon och kväll, gärna oftare om man kan då hästen ska ha fri tillgång till rent vatten.

Hästar föredrar att dricka mycket vatten på kort tid. Den behöver minst 5L /100kg kroppsvikt/dygn i vila, och 10-15 L/100 kg kroppsvikt vid hårt arbete. En hink är att föredra framför vattenkopp för att den ska kunna få i sig tillräcklig mängd på kort tid, och är det mest naturliga för hästen. Hästen vill även ha rent vatten så diska ur ofta och använda gärna Hippofix vattenrening.

 

Med Pride of the Farm´s thermo-hink klarar du att tillfredställa hästens vattenbehov även när temperaturen går ner under -20 grader, det har vi testat denna vinter (2012/2013). Den håller även vattnet svalt på sommaren. Behållaren är solid isolerad och oförstörbar. Isoleringen gör att behållaren håller temperaturen länge utan någon elektricitet. Tillverkad av UV-beständigt

 

 Hinkhållaren inkluderar en 19 liters hink med ett löst liggande täckningslock. Hästen dricker i fördjupningen och då rör sig automatiskt vattnet och håller sig ännu längre ofryst. Lätt att ta ur, göra rent och fylla på. Vit så du ser att den blir ren. Hästar kräver hög vattenhygien då de inte blandar vatten med magsyran som vi gör.

 
 

 

Thermo-behållaren är också lätt att rengöra med ett hål i botten så du lätt kan torka eller skölja ur med en hink under.

 
 

Att tänka på!
Hinken är framtagen för att användas i oisolerade stall och uteboxar men går självklart även att använda i en sjukhage eller annan hage. Utomhus håller den inte lika länge om kylan går ner lågt. Vi rekommenderar att du häller i varmare vatten ju kallare vädret är. Hinkens hölje fungerar som en termos, utan el, så för att hålla den isfri måste du byta till nytt tempererat vatten innan den ska användas och låt den inte stå kvar i hagen/stallet när inte hästen är där. Vattnet håller sig ofruset när hästen dricker och rör ytan med hjälp av locket. Står vattnet stilla en längre tid, kommer det att frysa och ju mindre vatten desto snabbare frysning. Om locket trots allt skulle frysa fast i vattnet, bänd inte bort det, utan slå på lite hett vatten så isen tinar. Annars kan locket gå sönder.

Vi har många jättenöjda kunder som använder sina hinkar vinter efter vinter både i stall och hagar. Använd rätt och med sunt förnuft så håller den oerhört bra när det är riktigt kallt. Och den håller ALLTID flera timmar längre än en oisolerad vanlig hink. Hållbar och lätt att göra rent. Kontakta oss gärna för mer info.

Beställ hinken här (den är komplett med termosbehållare, 1 hink och 1 lock)
Reservdelar hittar du att beställa här!

Tillbehör till vår Thermohink
Bultar 4 st (fransk träskruv) Ingår ej
Extra lock
Extra hink

Priser hittar du i vår webbutik

Test med Thermohink med lock:                                      Bara hink:
Temp       Tid till första is      Vattentemp efter 6h             Tid till första is
-6,7°C       17,6h                         +9,4°C                                        4,2h
-17,8°C        9,2h                         +7,2°C                                       3,1h
-23,3°C        6,4h                         +4,4°C                                       1,9h
Test utfördes med 19 liter vatten. I början var vatten-temperaturen
+15°C, ingen drickaktivitet och ingen vindaktivitet.

 

Test av tidningen Ridsport

Thermohink