Nyheter från St Hippolyt

Nyheter

Nyheter från St Hippolyt i vår!

Nyheter från St Hippolyt är alltid lika roligt att få presentera. Hippolyt med sin mångåriga och fantastiska kunskap och engagemang för att få alla hästar att må så bra de kan, får alltid fram det bästa produkterna för din häst. Dessa produkter

Ungulat Hoof Oil St Hippolyt


Ungulat Hoof Lotion
är en hovlotion som appliceras på hoven uppe vid kronranden, där tillväxten av hoven sker. Används för spruckna hovar eller om hovkvaliteten inte är bra. Den innehåller växtstamceller som stimulerar hovens egna reparations- och regenereringsmekanismer, samtidigt som den förser hoven med viktiga byggstenar.

Ungulat Hoof Lotion ger näring åt hovhornet, stabiliserar keratinstrukturen och förbättrar de biomekaniska egenskaperna och elasticiteten. Detta gör den genom en unik sammansättning av växtstamceller och algextrakt för konstant cellförnyelse.

Ungulat Hoof Lotion används minst 3 dagar i veckan på ren hov. Bästa resultat uppnås genom att tvätta hovarna och torka dem efteråt. Du applicerar Ungulat Hoof Lotion i kronranden och nedåt. Eftersom den har ett högt innehåll av aminosyror kan det uppstå vita fällningar, men detta påverkar inte produktens funktion.

Ungulat Hoof Lotion är ett bra komplement till fodertillskottet Ungulat 

FohelnGold Bone Care FohelnGoldLifestart


Fohlengold LifeStart
är en produkt som används för det precis nyfödda fölet. Fölet föds med en helt steril tarm och därför måste det etablera en tarmflora genom fodret. Fölet börjar försiktigt äta under sina första veckor i livet, den äter också av stoets träck. Fohlengold Life Start levererar viktiga prebiotiska fibrer, beta-glukaner samt nukleotider för att stimulera utvecklingen av fölets tarm.

Fohlengold LifeStart är en 2-veckors intensiv kur som börjar fodras vid fölets 3:e levnadsdag. Fodra 5 g dagligen, blötlagt i vatten och tilldela med en spruta i fölets mun. Det medföljande måttet innehåller ca 2,5 g. Kuren kan även ges till fölet när det börjar äta sin egen mat. Då kan Fohlengold LifeStart med fördel ges tillsammans med en liten giva Mash.

Fohlengold BoneCare är en produkt som används för föl/unghästar. Den kan ges när fölet börjar äta foder redan innan avvänjning, men har också effekt om den ges från 6 månaders ålder. Fölets primära skelettillväxt avstannar naturligt när unghästen är cirka 18 månader gammal och fram till dess är det möjligt att påverka utvecklingen. Det betyder inte att unghästen inte växer efter det, men den kommer att ha en något långsammare tillväxt än de första 18 månaderna.

Fohlengold BoneCare ges tillsammans med fölets vanliga foder eller blandas i Mash. Den har ett högt innehåll av nukleotider, betaglukaner såväl som ett högt innehåll av örter och extrakt från den grönläppade musslan, som bidrar med viktiga byggstenar för utveckling av ben, brosk och ledvätska. Dessutom innehåller Fohlengold BoneCare också MSM och kondroitinsulfat, som har visat sig stödja broskbildning.
Fohlengold BoneCare fodras med 15 g dagligen till ponnyföl/unghästar och 30 g dagligen för föl/unghästar av större raser. Kan fodras så länge unghästen växer, men rekommenderat tills unghästen är minst 18 månader.
En mått innehåller 15 g.

Kiselgur St Hippolyt

Kieselgur Pellets är en pelleterad kiselgurprodukt som fodras för att stödja hud, hår, hovar, ben, leder och brosk. Kiselgur har ett högt innehåll av kisel vilket är ett spårämne som främst finns i kroppens bindvävsceller och som är en del av de lite hårdare ytstrukturerna i hästens kropp.

Kieselgur Pellets fodras 5 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med hästens ordinarie foder eller så kan den med fördel ges tillsammans med Mash. Produkten har hög smaklighet.