Nyheter från St Hippolyt – Muscle Range!

Nyheter från St Hippolyt – Muscle Range!

 

Nyheter från St Hippolyt – Muscle Range!

Nyheter från St Hippolyt är alltid lika roligt att få presentera. Hippolyt med sin mångåriga och fantastiska kunskap, forskning och engagemang för att få alla hästar att må så bra de kan, får alltid fram det bästa produkterna för din häst.
Dessa produkter fokuserar på muskler och de hästar med genetiska nackdelar för att bygga och använda sina muskler fullt ut. Muscle-Range-sortimentet består av: Muscle Gard, Muscle Fibre, Muscle Rice, Muscle Protein samt Muscle Energy Booster. Dessa produkter är utvecklade för prestationshästar och stödjer muskelomsättningen genom att tillföra högkvalitativt protein med ett högt innehåll av de viktiga aminosyrorna lysin, metionin och treonin. Ingen av produkterna innehåller spannmål, alfaalfa (luzern), ljäst och alla produkter har ett lågt innehåll av socker och stärkelse. Samtidigt är det fokus på att ge extra tillskott av vissa minerlare och vitaminer som genom forskningen anses nödvängdigt, speciellt för hästar med olika problem i muskelomsättningen.

Det är dessutom särskilt fokus på magnesium för ytterligare stödja muskler och nerver, mangan mot muskelspänningar och vitamin E för cellskydd. För att förhindra att dessa hästar får problem med eventuella muskelkramper ligger kalciuminnehållet på en lägre nivå då forskning visat att dessa hästar kan få problem med en högre giva kalcium.

Kombinationer av av dessa produkter är mycket lämpligt för hästar som saknar muskulatur, styrka under arbete eller långvarig energi under hårda prestationer. Även hästar som av outgrundlig anledning saknar framåtbjudning och tenderar till att ha stela och spåmnda muskler har stor nytta av produkterna. Produkterna kan ges i olika kombinationer så att alla typer av hästar kan ha nytta av och få en bra vardag trots sina problem.

Många hästar med muskelproblem har även en tendens att vara magkänsliga, därför fokuseras det särskilt på det i Muscle Gard genom innehåll av macerat från havtorn.

Då detta är helt nya produkter har vi inte hunnit få in dem i lager, men tar hem på beställning och lagerför vartefter vi får kunder på dem som vanligt.

Muscle Gard St Hippolyt


Muscle Gard
Muscle Gard är ett mineral- och muskeluppbyggande foder med ett högt innehåll av essentiella aminosyror och ett mineral- och vitamininnehåll som är perfekt anpassat till det dagliga behovet hos den presterande hästen. Produkten har utvecklats för att tillgodose de extra behoven hos hästar med muskel- och ämnesomsättningsproblem och har därför ett högt innehåll av lysin, metionin och treonin. Havtornsmacerat ingår även för att stödja magslemhinnan, vilket hästar med muskelproblem ofta får problem med.
Utfodringsanvisning i uppbyggnadsfasen:
Ca 35 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.

Muscle Energy Boost


Muscle Energi Boost
Muscle Energy Boost har utvecklats för presterande hästar och för hästar med muskel- och ämnesomsättningsproblem. Det är en prestationsolja för hårt arbetande tävlings- och hobbyhästar som tillför energi helt utan proteiner och kolhydrater. Oljan består av linfrö- och risgroddolja och har ett högt innehåll av omega-3- och omega-6-fettsyror. Värdefull ferulasyra och gamma-oryzanol från risoljan kan ha en positiv påverkan på matsmältningssystemet.
Utfodringsanvisning: Ca 10 till max 50 ml per 100 kg kroppsvikt dagligen utfodras tillsammans med övrigt kompletteringsfoder.

 

HIppolyt säck Följande nya produkter har inte fått egna säckar ännu utan kommer i en neutral säck enligt bilden nedan

Muscle Fibre
Muscle Fiber är en müsli som är baserad på gräsfibrer utan tillsatta vitaminer och mineraler. Fokus ligger på en moderat proteinnivå, låg kalorinivå och en riklig diversitet som verkar prebiotiskt och stöder tarmfloran. Produkten har ett extra innehåll av örter som är mycket välsmakande och välgörande för hästen.
Muscle fiber är helt luzernfri och har inget tillsatt socker eller öljäst, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för känsliga hästar

HIppolyt säckMuscle Rice
Muscle Rice är ett lågglykemiskt energifoder i pelletsform baserad på riskli och linfrön. En produkt med högt kaloriinnehåll, moderat proteininnehåll men samtidigt ett lågt socker- och stärkelseinnehåll. Produkten är spannmålsfri, luzernfri och innehåller inga tillsatta mineraler. Fokus ligger på innehållet av E-vitamin, särskilt i form av majsgroddar som naturligt har ett högt E-vitamininnehåll.
Denna produkt är mycket lämplig för svårfödda hästar som behöver extra kalorier för att hålla hullet och som samtidigt kan dra nytta av extra protein samt E-vitamin för cellskydd vid problematik med muskelmetabolismen.

HIppolyt säckMuscle Protein
Muscle Protein är ett fiberbaserat proteinfoder i pelletsform. Proteininnehållet är högt medan kaloriinnehållet är moderat. Proteininnehållet kommer från soja som odlas regionalt i Tyskland exklusivt för St. Hippolyt samt från tillsatta essentiella aminosyror som lysin och metionin. Denna produkt är fri från lusern, spannmål, öljäst och tillsatt socker och passar därför utmärkt även till känsliga hästar. Produkten innehåller inte heller några tillsatta mineraler, och kan därför användas tillsammans med annat kompletteringsfoder utan att mineralbalansen påverkas.

Maila oss om du vill ha hjälp med foderstat info@kallhagensgard.se. Bifoga din grovfoderanalys och skriv lite information om din häst, vikt, ras, vilket arbete den gör och om du upplever några problem med hud, päls hovar, humör etc. Skriv gärna även var du och hästen finns så vi vet om det är vi som kör ut eller någon annan återförsäljare.