Månadens produkter mars från St Hippolyt

Månadens produkt mars

Månadens produkter mars från St Hippolyt

3 typer av oljor i sortimentet
Det är Leinöl , HippoLinol och vår SchwartsKümmelöl – 3 oljer med hver sine egenskaper.
St Hippolyts oljor är alltid kallpressade för att behålla så många naturliga näringsämnen som möjligt!
Den 1 februari fick alla 3 oljor nya etiketter som gav dem ett modernt och läckert utseende! Du kan se de nya etiketterna här.
Kontakta gärna St Hippolyts rådgivningsteam på 0413-486 100 eller oss direkt här på Källhagens Gård, för att få mer kunskap om hur dessa produkter kan hjälpa din häst, eller läs mer om produkterna nedan.

Leinöl Linfröolja kallpressad

Leinöl – Kallpressad och helt naturlig
St. Hippolyts linfröolja är en naturligt rik källa på livsviktiga fleromättade fettsyror. Linfrön har den högsta koncentrationen av omega-3-fettsyror av alla kända växtoljor och är därför mycket känslig för värme och mekanisk bearbetning. Den skonsamma kallpressningen säkerställer optimal oxidativ stabilitet (låga peroxidnivåer) och fåtal fria fettsyror som garanti för en produkt av högsta kvalitet.

  • 50 % Omega-3 fettsyror
  • Värdefull pga kallpressning
  • Högsta kvalitet pga skonsam sedimentationsprocess

Utfodringsrekommendation
5-25 ml per 100 kg kroppsvikt dagligen
tillsammans med den vanliga fodringen. Linfröoljan vänjs in långsamt till önskad daglig tilldelning är uppnådd. Vid hög arbetsnivå kan det ges upp till 200 g råfett i den dagliga foderstaten. Skiktning kan förekomma och är inte en kvalitetsbrist. Skakas före användning för att fördela  innehållet.

Hippolinol olja St HippolytHippoLinol – en kombination av oljor bestående av flera växtbaserade oljor!
HippoLinol kombinerar linfrö-, solros-, majs- och vetegroddsolja till en foderolja av hög kvalitet med en variation av olika fettsyror. Obearbetade kryddörtsoljor ingår sammansättningen och ger en hög smaklighet. Utöver stärkelsefri energi ger HippoLinol dig möjligheten att förse din häst med en hög andel av fleromättade fettsyror med ett speciellt, varierat fettsyramönster, vilket kan vara extra bra vid exempelvis pälsbyte.

Dosering: 5-50 ml dagligen per 100 kg kroppsvikt tillsammans med den dagliga utfodringen.

Svartkumminolja fd Nigella

SchwartsKümmelöl – ren svartkumminolja (nigellaolja)!
SchwartsKümmelöl har ett högt innehåll av fleromättade fettsyror och den eteriska oljan nigellaolja, som ingår i skapandet av prostaglandiner. Prostaglandiner är små molekyler med en hormonliknande effekt. Signalsubstansen prostaglandin E1 främjar blodflödet och harmoniserar immunförsvaret. Kroppens egen produktion av prostaglandin E1 är beroende av närvaron av fleromättade fettsyror och spårämnet zink. Vi rekommenderar därför ett basfoder med högt innehåll av spårämnen, t ex Hesta Mix, StrukturE, NaturMüsli Senior eller MicroVital.

Utfodringsrekommendation
Cirka. 1,5-3 ml. dagligen per 100 kg kroppsvikt tillsammans med den dagliga utfodringen.

Den bruna flaskan skyddar mot ljus och garanterar den höga kvaliteten. Vid förvaring under 7°C kan partiklar bildas i flaskan. Det påverkar inte kvaliteten. Förvaras mörkt och svalt.

 


Vi hjälper dig gärna räkna ut en foderstat åt din häst. Skicka ett mail med grovfoderanalys och information om din häst så återkommer vi till dig inom ca en vecka med förslag. Maila oss här!

Om du behöver tips och råd om din hästs foderstat eller dina utfodringsrutiner, tveka inte att kontakta oss eller St. Hippolyts foderrådgivare direkt, de finns som regel alltid redo att hjälpa dig.

Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev? Där har du möjlighet att ta del av eventuella rabatter på månadens produkter. Ibland läggs rabattkoder både här, på Facebook och i vårt Nyhetsbrev, ibland bara i vårt Nyhetsbrev. Vi måste tyvärr erkänna att vi fortfarande är väldigt dåliga på att skicka ut nyhetsbrev regelbundet men vi hinner tyvärr inte alltid med det som ska göras och då får man prioritera. Och som alla djurägare vet är det alltid de 4-benta som kommer i första hand. Alltid!


För mer info om alla våra produkter är du alltid välkommen att ringa, smsa eller skicka mail. Kontakt