Tips för en välmående hästmage och tarm

St Hippolyts 3 bästa tips för en välmående tarm!

En väl fungerande tarm hos hästen är avgörande för dess välmående Det är välkänt att 70 % av immunförsvaret sitter i tarmen, och det är även här som näringen för hästens livsprocesser, energi och överskott ska tas upp. Här får du därför våra 3 bästa tips för en sund tarmhälsa hos din häst:
 1. Fiber Fiber är viktigt, och särskilt diversitet är viktigt. Alltså antalet gräs och örter. Dessa matar tarmbakterierna och när de trivs, så trivs tarmen också!
 2. En jämn fördelning En jämn fördelning av foder/grovfoder under dagen är också viktigt. Detta ger en jämn tilldelning av fibrer och därmed mat åt bakterierna. Då trivs de.
 3. Kontakta din lokala foderrådgivare Kontakta din lokala foderrådgivare om du upplever en obalans i tarmbakterierna. Det kan till exempel yttra sig i problem med träcken, uppblåsthet och luft i magen. Tarmen trivs inte längre, och utmaningen måste tas om hand innan den påverkar immunförsvaret eller hästens upptag av näringsämnen.
Kontakta gärna St Hippolyts rådgivningsteam på 0413-486 100 eller oss direkt här på Källhagens Gård, för att få mer kunskap om hur dessa produkter kan hjälpa din häst, eller läs mer om produkterna nedan.
 

 

GLyx Wiese Höcobs St Hippolyt
Glyx-Wiese Høcobs – Kallpressade fiberpellets Lågt innehåll av socker och stärkelse Uppblött på 5-10 min. Låt stå max 30 min på sommaren, med hänsyn till värme och jäsningsrisk Dammfria grässorter och örter som stimulerar tarmfunktionen Förpackningar Säck 20 kg finns i vårt lager i Hemfosa 1/2 pall 420 kg 1/1 pall 840 kg  
 

Glyx-Wiese-musli

 

 

 

 

    Glyx-Wiese Müsli- Välsmakande, hackade fiber Fibertillskott som kan komplettera grovfodergivan Ska kompletteras med ett fulltäckande mineraltillskott, tex. Gemüse Kräuter Mineralien Understödjer hästens tarmfunktion Förpackningar Säck 15 kg 1/2 pall 315 kg 1/1 pall 630 kg   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    NaturMüsliSolo StHippolyt  

NaturMüsli SOLO – Den fiberrika utfodringen Lågt innehåll av socker och stärkelse Långvarig och stabil energitillförsel Protein av hög kvalitet för uppbyggnad av muskler Förpackningar Säck 20 kg finns i vårt lager i Hemfosa 1/2 pall 420 kg 1/1 pall 840 kg

 
 
 
 
   
 
 
 
 

 

 

 

 

Det är en gammal tradition att utfodra med Mash

Erfarenheten visar att hästar mår bra av en daglig giva Mash. Men varför rekommenderar vi Mash i många olika fall?
Mash är sammansatt av ett antal ingredienser, som stimulerar tillväxten av den goda tarmfloran och därigenom stimulerar din hästs matsmältning och upptag av näringsämnen.
 
Förutom att stimulera och förbättra tarmfloran har Mash även en renande effekt på tarmkanalen, vilket gör att en daglig giva är bra för att återställa vätske- och elektrolytbalansen hos din häst.
 

Därför rekommenderar vi att du ger Mash när tarmfloran är i obalans eller när följande situationer uppstår:

 •     hästen är smal, trots att den får mycket att äta
 •     pälsen är trist, matt och hårstråna har dålig tillväxt
 •     hovkvaliteten är dålig
 •     hästen är trött
Hästens tarmflora är viktig för hästen 
ingen tarmflora = ingen näring.
 

Irish Mash St Hippolyt  

 

 •  Innehåller bland annat vetekli, linfrö och öljäst
 •  Snabb tillredning och mycket välsmakande
 •  Stimulerar tarmfunktionen

 

 
 
 
 
   
 
 
 

 

 
GlyxMash säck
 
 • Perfekt till hästar som ska undvika höga nivåer av socker och stärkelse
 • Högt fiberinnehåll
 • Prebeotisk och utrensande
 • Passar hästar med störningar i ämnesomsättningen (ECS, EMS, PSSM, fång) samt äldre hästar
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alpen Grün Mash
 
 
Alpen Grün Mash – den speciella måltiden Agrobs mash med Prebiotiska Prenatura® -fibrer som förbättrar mag- och tarmhälsan.
 • Hälsosamt tillskottsfoder till hästar med känslig matsmältning.
 • Ges med fördel vid vattnig avföring och diarré.
 • Används även som uppbyggnadsfoder.
 • Passar hästar med störningar i ämnesomsättningen (ECS, EMS, PSSM, fång) samt äldre hästar
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi hjälper dig gärna räkna ut en foderstat åt din häst. Skicka ett mail med grovfoderanalys och information om din häst så återkommer vi till dig inom ca en vecka med förslag. Maila oss här! Vi kommer även gärna ut på ett stallbesök om ni är minst 5 hästar som vill ha en individuell foderstat på plats. Kontakta oss för mer info! Om du behöver tips och råd om din hästs foderstat eller dina utfodringsrutiner, tveka inte att kontakta oss eller St. Hippolyts foderrådgivare direkt, de finns som regel alltid redo att hjälpa dig. Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev? Där har du möjlighet att ta del av eventuella rabatter på månadens produkter. Ibland läggs rabattkoder både här, på Facebook och i vårt Nyhetsbrev, ibland bara i vårt Nyhetsbrev. Vi måste tyvärr erkänna att vi fortfarande är väldigt dåliga på att skicka ut nyhetsbrev regelbundet men vi hinner tyvärr inte alltid med det som ska göras och då får man prioritera. Och som alla djurägare vet är det alltid de 4-benta som kommer i första hand. Alltid!


För mer info om alla våra produkter är du alltid välkommen att ringa, smsa eller skicka mail. Kontakt eller gå in på forhasten.se och sök den produkten du vill veta mer om