Ny fodringssäsong här och månadens produkter

Månadens produkter St Hippolyt i Augusti och September

NaturMüsli, Performance Fibre HP och Microvital
SuperCondition, GoldMedal®, Qelan®, Makor, Vitamin E och Selen

NY KUND? Köper du 1 Naturmüsli (eller annat basfoder) + PerformanceFibre (eller Mash) + Microvital (eller Gold Medal)  får du 10% rabatt på Microvitalen alt GoldMedal samt en påse nyttigt hästgodis på köpet!

Nu har hösten tagit tag i Sverige på många håll och det börjar bli dags att tänka på vilket foder hästarna ska fodras med i vinter.

Snart är det dags igen för  hästarna att stallas in igen, går de på lösdrift är det dags att börja vänja in på hö/hösilage = omställning till vinterfodring.
Just i denna fas kan det uppstå problem och det är därför en god idé att vara extra uppmärksam på fodringen.

Bytet från ett saftigt gräs till torrt foder, ställer stora krav på tarmfloran, och kan ge problem,  men omställningen kan underlättas: En daglig portion av St Hippolyts populära och fantastiska  Irish Mash eller Glyx Mash kommer hjälpa hästen igenom utan problem. Mashen hjälper hästens grovtarm att fungera opitmalt även i ett foderbyte så att jäsningsprocessen i grovtarmen störs så lite som möjligt.

Denna period är också tiden för pälsbyte, där det nyttjas våldsamt på hästens depåer av spårämnen och mineraler. Om hästen i denna fas får en kur med MicroVital, kommer det underlätta pälsbytet och hjälpa hästen att undvika bristsituationer senare på året. En lång period på bete kan vara hårt för hästens hovar, och de kan därför också vara i behov av speciell omsorg, när hästen kommer på stall igen. Ungulat® är näring till hela hovkomplexet och understödjer bildandet av en stark och smidig hov – effekten är vetenskapligt dokumenterad!

Slutligen behöver din häst ett bra kompletteringsfoder (kraftfoder), så hästen håller sig frisk under vinterperioden. Kontakta oss så hjälper vi dig välja det som är mest optimalt för just din häst och ditt grovfoder. Vi utgår alltid från grovfoderanalysen och ser vad som saknas när hästen fården mängd grovfoder den behöver. Vår beräkning av foderstat kostar inget extra, den ingår i servicen.

Du vet väl att det även ingår i servicen att vi kör ditt foder till ditt stall, läs mer under vårt Köp-och leveransvillkor.