Månadens produkter februari från St Hippolyt

Månadens produkter februari

Månadens produkter februari från St Hippolyt

Ljuset är tillbaka vilket även innebär fällning och byte av din hästs päls!

Din häst byter päls efter dagsljuset, vilket betyder att de flesta upplever att hästen redan är igång att fälla sin vinterpäls. Sedan jul har dagsljuset ökat för var dag och det känner hästens kropp genom hjälp av ljusreceptorer i sina ögon. Det är alltså inte temperaturen utomhus som avgår om din häst fäller eller ej. Det betyder, at om din häst inte fäller just nu, så bör den vare i gång med fällning innan mars-april månad. Sker det inte, skall du vare uppmärksam på din hästs närings- och sundhetsstaus.
Pälsbytet är en mycket resurskrävande process för hästen. Konsumtionen av bland annat B-vitamin ökar och samtidigt används också extra energi, protein och mineraler för att bygga upp de enskilda hårstråna.
Många hästar kan bli tröttare, fälla i tofsar eller bli fula i pälsen på andra sätt om det inte finns tillräckligt med näringsämnen i kroppen för pälsbytet. Om din häst har en mindre bra näringsstatus innan pälsfällningen så kan det också självklart påverka pälsens kvalitet. Därför kan det vara en bra idé att stötta din häst under fällningsperioden, för att undvika trötthet eller en matt hårrem. 
Vi rekommenderar följande för att stötta din häst under pälsfällningen:
 • Öka hästens egen produktion av B-vitaminer genom att fördela en daglig portion mash. B-vitaminerna är viktiga för hästens energiomsättning och ökar blodflödet till hårsäckarna.
 • Se till att hästen får tillräckligt mycket grovfoder av bra kvalitet för att B-vitamin ska kunna produceras.
 • Tilldela extra mineraler, spårämnen och protein utöver den normala foderstaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stötta gärna också immunförsvaret hos din häst, som arbetar hårt under denna period. Det kan till exempel vara med följande örter:

Ginsen
Propolis
Gurkmeja

Vi rekommenderar också en kombination av produkter, till exempel MicroVital, AstraVital eller ett extra tillskott av Zink från Hesta + Zink eller Hesta + Zink LIQUID vid sidan av den normala utfodringen. Dessa produkter bidrar med mineraler, spårämnen, proteiner och immunstimulerande örter från AstraVital. Läs mer här nedan och kontakta oss gärna för mer info.

 

 

Microvital St Hippolyt

Microvital – Spårämnes- och vitaminbooster

  • Innehåller organiskt bundna mineraler och spårämnen
  • Spårämnen av hög kvalitet för hästar med ökade behov
  • Hög halt av zink, koppar, mangan och selen
   Innehåller nukleotider från bryggjäst

 

 

 

AstraVital Liquid

AstraVital Liquid  Liposomal inkapsling för hög biotillgänglighet PROVA PÅ RABATT 10% UNDER FEBRUARI

 • Med ashwagandha, ginseng och propolis, som är rika på vitalämnen
 • Innehåller alger med hög antioxidantkapacitet
 • Med funktionella nukleotider för att stödja vävnadsregenerering

 

 

 

 

 

HestaPlus Zink Hippolyt

 

.
.

 

 

 

 

 

Vi hjälper dig gärna räkna ut en foderstat åt din häst. Skicka ett mail med grovfoderanalys och information om din häst så återkommer vi till dig inom ca en vecka med förslag. Maila oss här!
Vi kommer även gärna ut på ett stallbesök om ni är minst 5 hästar som vill ha en individuell foderstat på plats. Kontakta oss för mer info!

Om du behöver tips och råd om din hästs foderstat eller dina utfodringsrutiner, tveka inte att kontakta oss eller St. Hippolyts foderrådgivare direkt, de finns som regel alltid redo att hjälpa dig.

Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev?Där har du möjlighet att ta del av eventuella rabatter på månadens produkter. Ibland läggs rabattkoder både här, på Facebook och i vårt Nyhetsbrev, ibland bara i vårt Nyhetsbrev. Vi måste tyvärr erkänna att vi fortfarande är väldigt dåliga på att skicka ut nyhetsbrev regelbundet men vi hinner tyvärr inte alltid med det som ska göras och då får man prioritera. Och som alla djurägare vet är det alltid de 4-benta som kommer i första hand. Alltid!


För mer info om alla våra produkter är du alltid välkommen att ringa, smsa eller skicka mail. Kontakt eller gå in på forhasten.se och sök den produkten du vill veta mer om