Månadens produkter Oktober-November

Månadens produkt

Månadens produkter Oktober och November –Rabatter visas längre ner scrolla!

Här är några tips för att undvika för att hästen får i sig för mycket sand, lera eller jord i hagen:

 • Ge grovfoder i hagen – hö, hösilage och/eller halm.
 • Undvik att utfodra hästen direkt på marken, fodra i stället i en låda med fast botten eller nätbotten.
 • Skapa dagliga rutiner så att hästen inte går för många timmar utan tillgång till grovfoder.
 • Ge gärna loppfrö och linfrö tillsammans med mash.
 • Se till att hästen har tillgång till rent dricksvatten under hela dagen

LinuStar, Relief Mash och Gastrointestinal kan med fördel ingå i foderstaten understödja hanteringen av sand eller jord i tarmen.

Många som hör av sig till oss just nu har problem med fekal vätska. Att det skvätter vätska efter avföring. Det kan bero på för mycket mykotoxiner i hösilaget eller att din häst är extra känslig för dessa mögelsvampar som finns naturligt i gräs men som kan bli ett problem för vissa hästar i hösilage. Vi kan med fördel rekommendera Medigest, läs mer här nedan.
Har din häst istället diarré vilket inte alls är bra och inte får fortgå hos något djur kan vi rekommendera en kur CuraColon som vi också har med här nedan.

Vi hjälper dig gärna räkna ut en foderstat åt din häst. Skicka ett mail med grovfoderanalys och information om din häst så återkommer vi till dig inom ca en vecka med förslag. Maila oss här!

Om du behöver tips och råd om din hästs foderstat eller dina utfodringsrutiner, tveka inte att kontakta oss eller St. Hippolyts foderrådgivare direkt, de finns som regel alltid redo att hjälpa dig.

Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev? Där har du möjlighet att ta del av eventuella rabatter på månadens produkter. Ibland läggs rabattkoder både här, på Facebook och i vårt Nyhetsbrev, ibland bara i vårt Nyhetsbrev. Vi måste tyvärr erkänna att vi fortfarande är väldigt dåliga på att skicka ut nyhetsbrev regelbundet men vi hinner tyvärr inte alltid med det som ska göras och då får man prioritera. Och som alla djurägare vet är det alltid de 4-benta som kommer i första hand. Alltid!

 

Linus Star, Linfrö, St HIppolyt, Källhagens Gård

 

LinuStar – Enkel tilldelning av Omega-3 fettsyror
Ett tillskott som uteslutande innehåller lätt krossade, gyllengula linfrön som sväller och utsöndrar ett slem när de kommer i kontakt med vatten eller matsmältningsvätskor. Kan användas hela året eller i de perioder då matsmältningen och tarmsystemet är belastat, exempelvis på grund av sand eller jord i tarmen eller vid ett ökat behov av essentiella fettsyror.

Mycket skonsamt lättkrossade, gula linfrön (de gula linfrön som används är inte giftiga som de blåbruna och behöver inte kokas)
Högt innehåll av värdefulla slemämnen
Högt innehåll av Omega-3 fettsyror

Utfodringsrekommendation
10-20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med kraftfodret eller uppblandat i Irish Mash. Vid behov kan det ges upp till den dubbla mängden.
Vid magsäcksproblem:
Häll över ljummet vatten över LinuStar och låt dra i ca 25 min. Utvecklingen av slemämnen ses omedelbart. Ges tillsammans med fodret eller uppblandat i Irish Mash. Slemämnena bildar en tunn beskyddande film över magslemhinnan.
Vid tarmproblem:
LinuStar ges torrt tillsammans med fodret. Linfröna sväller upp först under passagen genom matsmältningskanalen och slemämnena bidrar som skydd för tarmslemhinnan.

 

Relief Mash St Hippolyt

 

 

Relief Mash – Vid sand i tarmen
Relief Mash understödjer hästens förmåga att själv rensa och skydda matsmältningskanalen. Innehåller kli, pektiner och loppfrön som har en god vattenbindande förmåga. Genom att blanda med vatten initieras bildningen av slem från loppfrön och linfrön. Relief Mash aktiverar och stimulerar tarmrörelsen, vilket underlättar utrensningen.

Rensar tarmen
Skyddar tarmens slemhinnor
Understödjer och stimulerar tarmaktiviteten

Utfodringsrekommendation
Som utrensande kur: 100-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.
Vid daglig användning efter behov: 50-100 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.
Relief Mash ska blöttläggas i ljummet eller kallt vatten med förhållandet 1:2. Se alltid till att hästen har tillgång till färskt rent dricksvatten!

Gastrointestinal St Hippolyt

 

 

Gastrointestinal – För normalisering av mag-/tarmfunktionen
Gastrointestinal bidrar till att upprätthålla en intakt mag-/tarmslemhinna, främjar näringsupptagningen i tarmen och en balanserad tarmflora.

Till hästar med magbesvär
Innehåller öljäst, PSB® komplex, linfrö och betaglukaner
Stödjer vävnadsregenerering

Utfodringsrekommendation
Ca 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen (eller efter veterinärens rekommendation) tillsammans med det vanliga fodret.
För att säkra acceptans, vänj in i små mängder.

 

 

Medigest St Hippolyt

 

Högt innehåll av bioaktiva lermineraler, mjölksyrebakterier samt fermenterade morötter som alla bidrar till att rensa ut och normalisera hästens tarmflora.
 • Fysisk bindning redan i den främre delen av matsmältningskanalen ·
 • Utrensning och återuppbyggnad av funktionell tarmflora
 • Stimulering av tarmväggens återhämtning

Utfodringsrekommendation
I uppstartsfasen ges 40 g per 100 kg kroppsvikt, som förebyggande ges 20 g per 100 kg kroppsvikt.

 

 

Curacolon St Hippolyt

CuraColon – Första hjälpen-bars vid störningar i mag-tarmkanalen!
Mer än 30 års vetenskap och erfarenhet om örter och kryddväxters hälsosamma effekter ligger bakom den örtbaserade CURACOLON-baren. .
Omsorgsfullt utvalda örter och kryddväxter motverkar matsmältningsproblematik och kan stabilisera en orolig tarm.
De tillsatta tanninerna ”impregnerar” tarmslemhinnan och gör det svårare för patogener att fastna. Med hjälp av de matsmältningsstimulerande, avslappnande och lugnande egenskaperna ger den totala sammansättningen en helhetslösning för en balanserad mikrobiota hos hästen.
Låt även Din häst dra nytta av våra uteslutande positiva upplevelser av CURACOLON.
 • För en stabil tarm
 • Första hjälpen-bars vid störningar i mag-tarmkanalen
 • Innehåller över 80 olika kryddor och örter

HIPPOFIX är alltid lika aktuella produkter att ha i stallet, vi har nedan valt ut de vi tycker är bäst nu på hösten och vintern

Vi vill även slå ett slag för alla fantastiska produkter från Hippofix för vattenrening, Smittskydd samt hov- och sårvård. Du får nu 10% på allt från Hippofix , gäller de produkter vi lagerför i vår webshop,  ej maskiner. Gäller till och med 15 november 2021. Ange rabattkod: Hfix2111 i kassan

Drickvattenrening HIppofix

Hippofix vattenrening
Hippofix Dricksvattenrening ger ett renare vatten till hästen och mindre beläggning av biofilm i vattenkaren!
Även om man har en riktigt bra vattenkälla så bildas det snabbt bakterier och biofilm i vattenkoppar, hinkar och vattenkar.
Hippofix dricksvatttenrening jobbar i vattnet där hästarna dricker, i koppen, hinken eller i vattenkaret. Den hindrar tillväxt av bakterier och den kletiga biofilmen samt tillför syre som ger en fräsch lukt som hästarna gillar.

 

 

 

Hippofix sårtvätt

Hippofix Sårtvätt för sår, bölder och djupa sprickor och hålväggar i hoven.
Hippofix Sårtvätt ger en effekt som kokar ur (sårrevision) djupa sår, bölder och hålväggar för en fin läkeprocess.
Hippofix tar även Corona-baciller och kräksjuka så fungerar även som handdesinfektion.

 

Hippofix Ytdesinfection

 

Hippofix PRO ytdesinfektion 4% är extra effektivt och bör alltid finnas till hands i stallet och på resorna.

Produkten är effektiv och dödar bakterier, virus, svamp mm. Hippofix ytdesinfektion är produkten att använda vid t.ex. ringorm och kvarka.

 

 

 

 

För mer info om alla våra produkter är du alltid välkommen att ringa, smsa eller skicka mail. Kontakt