Månadens Produkter November från St Hipolyt

Månadens produkt

Månadens produkter november från St Hippolyt

Vinter på antågande?
Perioden höst och vinter och däremellan bjuder tyvärr ofta på leriga hagar och vissa hästar får problem på olika sätt, hur man fodrar kan hjälpa och vi hjälper dig gärna!

Vintern kan vara en påfrestning för hästens kropp och immunsystem och förutom att ha koll på fodrets hygieniska kvalitet är det en bra idé att se över hästens dagliga utfodring för att se till att samtliga näringsmässiga behov täcks. Det första du bör göra är att ta reda på vad grovfodret innehåller genom att ta en analys. Många brister uppstår på grund av att grovfodret inte analyseras och att man därför inte vet vad den största delen av hästens dagliga foderstat innehåller.

När grovfodrets innehåll är känt kan man komplettera med det som behövs för att kompensera för eventuella brister i grovfodret. Och du vet väl att när du väl har en analys hjälper vi dig gärna att räkna ut en balanserad foderstat utan extra kostnad.

Hästens immunförsvar är beroende av specifika antioxidanter och spårämnen men även goda fibrer för tarmsystemet. En balanserad foderstat är viktigt, men utöver den kan individuella behov finnas som behöver beaktas, t.ex. ett stressat immunförsvar. När dessa utmaningar uppkommer kan det vara en bra idé att ge extra tillskott av vitaminer, spårämnen och antioxidanter.

Kontakta gärna St Hippolyts rådgivningsteam på 0413-486 100 eller oss direkt här på Källhagens Gård, för att få mer kunskap om hur dessa produkter kan hjälpa din häst, eller läs mer om produkterna nedan.

 

NaturMüsli med örter St Hippolyt

NaturMüsli med örter -Hög kvalitet och god ekonomi
NaturMüsli är ett bra och ekonomiskt foder som bidrar med det som hästen behöver i en låg dosering. NaturMüsli är anpassad för nordiska förhållanden och fungerar bra som det enda kompletterande fodret tillsammans med grovfodret. Finns även som pellets.
  • Organiska mineraler och naturliga vitaminer
  • Låg mängder täcker hästens grundläggande behov
  • Välsmakande och med råvaror och kallpressade oljor av högsta kvalitet
Utfodringsrekommendation
100-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen
som komplement till grovfoder och/eller bete. Täcker underhållsbehov av vitaminer och mineraler.
Vid ökat arbete ökas mängden till 150-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.

Linus Star, Linfrö, St HIppolyt, Källhagens GårdLinuStar – Enkel tilldelning av Omega-3 fettsyror
Ett tillskott som uteslutande innehåller lätt krossade, gyllengula linfrön som sväller och utsöndrar ett slem när de kommer i kontakt med vatten eller matsmältningsvätskor. Kan användas hela året eller i de perioder då matsmältningen och tarmsystemet är belastat, exempelvis på grund av sand eller jord i tarmen eller vid ett ökat behov av essentiella fettsyror.

  • Lättvalsade, gula linfrön
  • Högt innehåll av värdefulla slemämnen
  • Högt innehåll av Omega-3 fettsyror
Utfodringsrekommendation
10-20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen
tillsammans med kraftfodret eller uppblandat i Irish Mash. Vid behov kan det ges upp till den dubbla mängden.
Vid magsäcksproblem:
Häll över ljummet vatten över LinuStar och låt dra i ca 25 min. Utvecklingen av slemämnen ses omedelbart. Ges tillsammans med fodret eller uppblandat i Irish Mash. Slemämnena bildar en tunn beskyddande film över magslemhinnan.
Vid tarmproblem:
LinuStar ges torrt tillsammans med fodret. Linfröna sväller upp först under passagen genom matsmältningskanalen och slemämnena bidrar som skydd för tarmslemhinnan

Curacolon St Hippolyt

CuraColon – Första hjälpen-bars vid störningar i mag-tarmkanalen! OBS! Kampanj 10% rabatt hela november
Kampanj under hela november på denna produkt
– Kommer mer info på denna sidan inom kort
Omsorgsfullt utvalda örter och kryddväxter motverkar matsmältningsproblematik och kan stabilisera en orolig tarm.
Örternas innehåll av tanniner ”impregnerar” tarmslemhinnan och gör det svårare för oönskade bakterier att fästa.
Med hjälp av de matsmältningsstimulerande, avslappnande och lugnande egenskaperna ger den totala sammansättningen en helhetslösning för en balanserad mikrobiota hos hästen.
  • För en stabil tarm
  • Första hjälpen-bars vid störningar i mag-tarmkanalen
  • Innehåller över 80 olika kryddor och örter
Utfodringsrekommendation
Stor häst:
2 bars dagligen för att stabilisera störningar i mag-tarmkanalen. Sedan 1 bar dagligen tills kartongen är slut.
Liten häst: 1 bar dagligen för att stabilisera störningar i mag-tarm­kanalen. Sedan ½ bar dagligen tills kartongen är slut.

Vi hjälper dig gärna räkna ut en foderstat åt din häst. Skicka ett mail med grovfoderanalys och information om din häst så återkommer vi till dig inom ca en vecka med förslag. Maila oss här!
Vi kommer även gärna ut på ett stallbesök om ni är minst 5 hästar som vill ha en individuell foderstat på plats. Kontakta oss för mer info!

Om du behöver tips och råd om din hästs foderstat eller dina utfodringsrutiner, tveka inte att kontakta oss eller St. Hippolyts foderrådgivare direkt, de finns som regel alltid redo att hjälpa dig.

Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev? Där har du möjlighet att ta del av eventuella rabatter på månadens produkter. Ibland läggs rabattkoder både här, på Facebook och i vårt Nyhetsbrev, ibland bara i vårt Nyhetsbrev. Vi måste tyvärr erkänna att vi fortfarande är väldigt dåliga på att skicka ut nyhetsbrev regelbundet men vi hinner tyvärr inte alltid med det som ska göras och då får man prioritera. Och som alla djurägare vet är det alltid de 4-benta som kommer i första hand. Alltid!


För mer info om alla våra produkter är du alltid välkommen att ringa, smsa eller skicka mail. Kontakt eller gå in på forhasten.se och sök den produkten du vill veta mer om