Månadens produkter mars

Månadens produkt mars

Månadens produkter mars från St Hippolyt

Månadens produkter mars

Hur du stöttar ditt avelssto så bra som möjligt under den sista delen av dräktigheten? 
Månadens produkter mars är produkter för att stötta sto och föl vid avel.
De sista tre månaderna av dräktigheten är avgörande för fölets välmående vid födseln, och för dess senare förutsättningar att bli en bra ridhäst.
Fölet växer exceptionellt mycket under de sista tre månaderna av dräktigheten och behöver därför mer näringsämnen. Bland annat ökar behovet av protein och mineraler som kalcium, fosfor och koppar.

Ditt sto behöver en annan fodersammansättning under de sista tre månaderna av dräktigheten, för att möta det ökade behovet av mineraler och protein.  Forskning visar att ett bristfälligt intag av t.ex. kalcium på ca 50 % av det faktiska behovet, kan minska fölets födelsevikt med hela 15 %. Stoets proteinbehov ökar också på grund av den uttalade proteinavlagringen i musklerna under fostrets vävnadsutveckling.

Dessutom bestäms fostrets utveckling och vitalitet av en tillräcklig tillförsel av koppar, selen och jod.
Eftersom fölet inte har reserver av A- och E-vitamin i kroppen vid födseln, måste fölet få i sig dessa genom stoets mjölk. Stoet måste alltså tilldelas dessa vitaminer genom fodret.

Vi rekommenderar därför följande:

 •     Byt ut basfodret mot ett stofoder som är avsett för dräktiga ston
 •     Gör en analys av grovfodret för att ta reda på dess näringsinnehåll.När fölet har fötts och allt har gått bra, måste fölets tarm koloniseras av mikroorganismer för att främja en god fibersmältning och ett bra immunförsvar som vuxen.
  Detta sker vanligtvis genom att fölet äter stoets avföring under den första tiden. Men du kan också stödja denna process på följande sätt:
 •     En stor variation av örter ger tarmbakterierna något gott att leva på
 •     Cikorianulin stödjer också mikrofloran
 •     Nukleotider säkerställer korrekt celldelning och därmed tillväxt, inte bara i tarmsystemet utan överallt i kroppen
 •     Detsamma gäller för kollagenOm du vill ha hjälp att beräkna en foderstat eller hitta rätt tillskott till din häst, kontakta oss eller en foderrådgivare på st HIppolyt på 0413-486 100 eller oss direkt här på Källhagens Gård, för att få mer kunskap om hur dessa produkter kan hjälpa din häst, eller läs mer om produkterna nedan:

 

NaturMüsli Easy Breader Foal VitalityNaturMüsli Easy Breeder – Stofoder

 • Till lättfödda hästar
 • Lågt innehåll av socker och stärkelse
 • Relevanta näringsämnen för det dräktiga och digivande stoet

NaturMüsli Foal Vitality – Fölfoder

 • Till föl av lättfödda raser
 • Rik på fibrer
 • Relevanta näringsämnen för optimal tillväxt hos fölet

 

 

FohlenGold Bone Hippolyt
 •     Riktat stöd för benbildning och tillväxt
 •     Främjande av bentäthet, styrka och elasticitet
 •     För optimal utveckling av skelett och leder

 

 

 

 

FohlenGold Lifestart

 • Naturligt och unikt stöd för de första kritiska dygnen
 • Riktat stöd för tarmslemhinnan och mikrofloran (prebiotika)
 •  Främjar utvecklingen av tarmens naturliga immunsystem

 

 

Vi rekommenderar därför en kombination av produkter som:
Natur Müsli Easy Breeder för stoet, och
Natur Müsli Foal Vitality, Fohlengold Lifestart och Fohlengold Bone för fölet.

 

Vi hjälper dig gärna räkna ut en foderstat åt din häst. Skicka ett mail med grovfoderanalys och information om din häst så återkommer vi till dig inom ca en vecka med förslag. Maila oss här!
Vi kommer även gärna ut på ett stallbesök om ni är minst 5 hästar som vill ha en individuell foderstat på plats. Kontakta oss för mer info!

Om du behöver tips och råd om din hästs foderstat eller dina utfodringsrutiner, tveka inte att kontakta oss eller St. Hippolyts foderrådgivare direkt, de finns som regel alltid redo att hjälpa dig.

Du prenumererar väl på vårt nyhetsbrev? Där har du möjlighet att ta del av eventuella rabatter på månadens produkter. Ibland läggs rabattkoder både här, på Facebook och i vårt Nyhetsbrev, ibland bara i vårt Nyhetsbrev. Vi måste tyvärr erkänna att vi fortfarande är väldigt dåliga på att skicka ut nyhetsbrev regelbundet men vi hinner tyvärr inte alltid med det som ska göras och då får man prioritera. Och som alla djurägare vet är det alltid de 4-benta som kommer i första hand. Alltid!


För mer info om alla våra produkter är du alltid välkommen att ringa, smsa eller skicka mail. Kontakt eller gå in på forhasten.se och sök den produkten du vill veta mer om