Månadens produkter maj

Månadens produkt

Månadens produkter maj

De bästa förutsättningarna för fölet

En stor del av skelettet består av kollagen – ett olösligt protein som är en viktig beståndsdel i bindväv, senor och ben. För att skelettet ska kunna utvecklas korrekt är därför rätt mängd protein och rätt proteinkvalitet i foderstaten viktigt. Dessutom ökar behovet av kalcium, fosfor och magnesium under benbildningen.

Mikromineralerna spelar också en viktig roll då de har stor betydelse för ämnesomsättning, enzymer, hud, päls, hovar, tänder och ben.

Under de sista två månaderna av dräktigheten lagrar fölet in mikromineraler i sin lever för att kunna använda som reserv. Stoets mjölk har ett högt innehåll av kalcium, men inte mikromineraler. Det är därför viktigt att fölet har ett lager att ta av de första 4-6 veckorna av sitt liv, fram tills den börjar äta fast föda.

För att fölet ska kunna bygga upp denna reserv är det därför avgörande att stoet får i sig en ökad mängd mikromineraler via fodret innan fölningen. Dessutom ska stoet förbereda sig för mjölkproduktion vilket också kräver extra näringstillförsel. Råmjölken innehåller livsviktiga komponenter som krävs för att fölet ska kunna utveckla sitt immunsystem och sin mag-tarmkanal.

NaturMüsli Foal Vitality
Foal Vitality är ett fölfoder för de raser eller individer som inte tål stora mängder stärkelse och socker. Fodret är näringsmässigt anpassat för att södja den unga hästens tillväxt utan att tillföra stora mängder energi.

 

FohlenGold, Fölfoder, St Hippolyt, Källhagens Gård

 

FohlenGold
Detta fölfoder används redan från 3:e levnadsveckan till 24:e månaden.
Mängden anpassas i förhållande till växten. Den rekommenderade minimitilldelningen av FohlenGold ska hållas för att säkra korrekt vitamin-/mineraltilldelning. Önskas en snabbare växt, supplera med lite havre.

/>
 

 

ESSENTIAL BALANCENedan kommer lite foderrådgivning kring ESSENTIAL BALANCE.
Detta är ett foder som skiljer sig markant från de andra ESSENTIAL FOODS måltiderna.
BALANCE innehåller endast en animalisk ingrediens, bortsett från ägg, och det är kalkon.
BALANCE innehåller spannmål och ris, det gör inte de andra måltiderna.
BALANCE har ett lågt innehåll av protein, endast 20 %. De andra innehåller ca 30 %.
BALANCE erbjuds som en lösning vid olika tillfällen:1)  När du som hundägare önskar en måltid med lågt proteinin­nehåll till din hund. BALANCE innehåller endast 20 % protein. Om man blandar BALANCE med någon av LIVING-måltiderna kan du själv öka proteininnehållet. En fjärdedel NAUTICAL LIVING ger till exempel ett proteininnehåll på 22,5 %.2)  När du som hundägare önskar lösa problem med lös avföring på din hund. Kombinationen av kalkon, ris och havre är en specialsammansättning för att balansera tarmsystemet. ESSENTIAL BALANCE kan serveras som den enda måltiden eller blandas med våra övriga måltider. Det sista alternativet vid ihållande problem.3)  När du som hundägare önskar en måltid med en enda proteinkälla till din hund. BALANCE är ett bra val vid över­känslighet mot till exempel ägg, kyckling, lamm, ox- eller fiskprotein kombinerat med ett önskemål om att kunna ser­vera ESSENTIALS. Läs gärna sammansättningen av ingredi­enserna eller kontakta oss för rådgivning. Komplettera even­tuellt med färska proteinkällor som hunden reagerar positivt på för att kunna öka proteininnehållet.

Generellt är BALANCEs innehåll av protein för låg för att fodras med alltid, detta är ett foder vi ofta rekommenderar som en övergångsfas vid t.ex. i samband med diarré. 

 

För mer info om alla våra produkter är du alltid välkommen att ringa, smsa eller skicka mail. Kontakt